Kezdőlap » Hírek » Gyarapodik a Waldorf-tagozat

Gyarapodik a Waldorf-tagozat

A leendő V. osztály különlegessége, hogy Sepsiszentgyörgy három iskolájából verbuválódtak a tanulók, akiknek szülei úgy döntöttek, hogy a hagyományos oktatásban elvégzett elemi osztályok után Waldorf-osztályba íratják gyermeküket. Az ötgyermekes Molnár Hajnalka lapunknak elmondta, bár régóta foglalkoztatja az alternatív oktatás, az előkészítő osztályban tanítónénit választottak, és nem módszert. Nagyon meg voltak elégedve az elmúlt öt évvel, de most váltanak, úgy érzik, a művészetek felé hajló, mozgékony, új dolgok iránt nagyon nyitott fiúk számára a legmegfelelőbbet választják.
Jelenleg az iskola Waldorf-tagozatán előkészítő, első, második, harmadik és ötödik osztály működik százkét tanulóval, hiányzik a negyedik osztály, ezt pótolják a város iskoláiból jelentkező tanulókkal. Eddig huszonegyen iratkoztak be a leendő ötödik osztályba és huszonketten az előkészítőbe.
Szőcs Emese iskolaigazgató lapunknak elmondta: céljuk, hogy teljessé váljék a tagozat nyolc osztályig, ennek érdekében továbbra is támogatják a pedagógusok képzését. Szándékuk egybevág a sepsiszentgyörgyi Pro Waldorf Egyesületével, amely éppen a napokban hirdette meg támogatási pályázatát óvónői Waldorf-képzésre. Jelenleg két óvodai csoport működik az egykori Kiss Árpád Általános Iskola épületében, a csoportok a Gulliver napköziotthonhoz tartoznak.

Szerző: Fekete Réka

www.3szek.ro