Kezdőlap » Hírek » Iskola másként a Colanban

Iskola másként a Colanban

A Nicolae Colan Általános Iskola diákjai és tanárai március 26–30. között „másként jártak” iskolába. A gyerekek, szülők és tanárok által benyújtott ajánlatok és kérelmek alapján összeállított rendhagyó órarend számos lehetőséget kínált arra, hogy mindenki jól érezze magát.

Sok kirándulást valósítottunk meg: volt, aki Bukarestbe látogatott el, több osztály is Csíkszeredát vette célba, ahol a múzeumbeli Weöres-kiállítás nagy sikert aratott, illetve a Sapientia-egyetem labortevékenységei is felkeltették a nagyobb diákok érdeklődését. Nagyhét lévén nem maradhatott el a tojásírás sem – különböző helyszíneken (Tanulók Palotája, Míves Ház, angyalosi református egyház) sajátították el diákjaink az ősi motívumokat és technikákat. Helyi vállalatok / gyárak meglátogatása is érdekes színfoltja volt ennek a pár napnak: a Diószegi Pékség, illetve az ugráló légvárakat gyártó cég székhelyein maradandó élményben részesültek az odalátogató osztályok.

Nemcsak iskolán kívüli tevékenységeken vettek részt a diákok, hiszen a kínálatból nem maradt ki a filmnézés, a kézműveskedés, az érdekes kísérletek és az interaktív játék sem, sőt sportnapot is tartottunk, amelynek keretében mindenki kedvére mozoghatott, ugyanis osztályok közötti focimeccsek, kosárlabdázás, bicikliverseny, kötélhúzás is volt.

Szonda Kinga tanár

https://www.hirmondo.ro