• Esemény: Advent
  • Leírás: jelenetek az eseményről
  • Időpont: 2022.11.25.
  • Helyszín: iskola
  • Fotó: tanárok

Az advent a szeretet, a béke, a várakozás ideje. Fényt gyújtani életünkben erős hittel, még akkor is, ha többször újra kell gyújtani a kialudt lángot. Erre a csodás készülődésre kaptak ebben az évben is meghívást a Nicolae Colan Általános Iskola I. B osztályos tanulói- szüleikkel együtt- az adventi időszakot megelőző péntek-délutáni közös tevékenységre. Délelőtt az osztály feldíszítette osztálytermét, megtörtént az anyagok, kellékek előkészítése, délután a gyermek-szülő együttes barkácsolása következett. Halk karácsonyi zene  szolgált aláfestésként, karácsonyvárás hangulata járta át lelkeinket.  Meleg, citromos tea és mézeskalács illata terjengett a levegőben.

Az ősszel gyűjtött kincsek, termések mellett színes mécsesek, gyertyák, szalagok közül válogatva  adventi koszorúkat, ajtó- és  asztali díszeket, gyertyatartókat készítettünk, amivel a családok melegebbé, hangulatosabbá tehetik otthonaikat. Mivel a tavalyi év ezt nem tette lehetővé, jó volt megtapasztalni a közös munka örömét. Látni a pirosló gyermekarcokat, a lelkes szülőket, s azt a sok, szebbnél-szebb munkát…

A gyerekek hetente egyszer, a lelki nevelés órán is ismerkednek az adventi időszak lényegével. Karácsonyra pedig  irgalmasságról,   jócselekedetekről szóló keretmesébe foglalt betlehemest játszanak.

Nagyon fontosnak tartom, hogy közös készülődéssel hangolódjunk rá az ünnepre, mert ilyenkor még jobban megismerjük egymást, erősödik a közösség. Ez az időszak igazi áldás mindannyiunk számára, és nagyszerű alkalom arra, hogy kicsit feltöltődjünk, lelkünket is ünneplőbe öltöztessük a közelgő karácsonyra.

Fábián Veronika,
alsó tagozatos tanár