Mesevetélkedő

 2022/02/04

A Népmese Napja alkalmából csapatvetélkedőt hirdetett a Bod Péter Megyei Könyvtár negyedik osztályos diákoknak.  Iskolánk IV C. Waldorf osztálya 5 csapattal nevezett be a háromfordulós mesevetélkedőre.

Titokzatos csapat: Jánosi Balázs, Magdó Bíborka Angyalka, Virág Viola

Kisasszonyok csapat: Tamás Barta Dorka, Petráss Panna, Szabó Zsófia

Csajos csajok csapat: Erdei Veres Eszter, Erdei Sofia, Balázs Jázmin

Borzas tulipánok csapat: Kurta Luca, Papp Eszter, Sikó Barabási Sára

Csiripelő madarak csapat: Czegő Ábel, Józsi Mátyás, Pakocs Rebeka

A gyerekek Zalka Csenge Virág “Ribizli a világ végén” című könyvéből olvasott mesék alapján mesehősök bőrébe bújva kisfilmet forgattak, különböző feladványok megfejtésével bizonyították ügyességüket, kreativitásukat, gyönyörű festmények születtek, egyedi társasjátékokat készítettek. Igazi csapatként dolgoztak együtt, egymást segítve, kiegészítve. Minden résztvevőnek gratulálunk!

A zsűrinek nehéz dolga volt a döntésben, mert kevés volt a különbség a csapatok pontszámai között. A Borzas tulipánok (Kurta Luca, Papp Eszter, Sikó Barabási Sára) első díjat, a Titokzatos csapat (Jánosi Balázs, Magdó Bíborka Angyalka, Virág Viola) harmadik díjat vehetett át. A díjazott diákok oklevelet és könyvjutalmat kaptak.

Az eredményhirdetés után a szervezők vendégül látták az osztályt a könyvtárban, ahol a diákok mesét hallgattak, és kipróbálhatták a társasjátékokat is. Köszönjük az élményt, a lehetőséget, a felhívást a mesekalandra.

Incze Beáta osztálytanító